Drinkwatervoorziening in de stal

Drinkwater is een belangrijk onderdeel van de stalinrichting. Voor zowel varkens, koeien, geiten en pluimvee leveren wij de drinkbakken , leidingwerken, rondpompsystemen en waterzuivering systemen . Wilt u meer weten over ons assortiment drinkwater producten, klik dan op de productgroepen hiernaast. Heeft u een specifieke vraag? Neemt u dan telefonisch contact op, we staan u graag te woord.

Drinkbakken voor varkens, koeien, geiten en pluimvee

Dieren moeten op ieder moment van de dag over vers water kunnen beschikken, ook bij brijvoer voeding. Het is van belang water gedoseerd ter beschikking te stellen. Zonder toevoerregeling van het water ontstaat al snel een enorm waterverlies door morsen. We beschikken over een breed assortiment drinkbakken met doseerregeling om voor iedere diersoort de juiste hoeveelheid water te kunnen voorzien. Indien gewenst kunnen we de drinkwatervoorziening voorzien van een verwarmingssysteem om te voorkomen dat leidingen bevriezen en het water te koud is.

Waterzuivering in de stal

Op veel boerderijen komt het water uit een eigen bron. Het is dan belangrijk de waterkwaliteit minimaal jaarlijks te controleren op de juiste samenstelling. Denk hierbij aan controle of het water vrij van bacteriën is en of de smaak van het water nog goed is. Als het water kwalitatief goed is zullen de dieren beter gedijen en u zult minder problemen in uw watersysteem krijgen (bijvoorbeeld kalkafzetting). Om het water op goede kwaliteit te krijgen kunt u diverse waterfilters tussen de bron en de drinkbakken monteren. We geven u graag advies welke filter en pomp voor u het meest geschikt is.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het