Kalverstalinrichting

Stallen voor witvleeskalveren

Een stal voor witvleeskalveren wordt gemaakt van RVS frames. Door RVS te gebruiken wordt de ijzer opname door de kalveren beperkt zodat het vlees niet onnodig roder kleurt. De tijdelijke scheidingshekken voor de babyboxen, de fronthekken, de afdekkingen van spanten en de drink en voederinstallaties  kunnen we ook van RVS maken.

De wanden van de stallen maken we meestal van volkern kunststof (HDPE) of hardhout. De vloeren van de stallen maken we van hardhouten vlonders op betonnen lateien. Om het uitglijden van de kalveren te voorkomen monteren we op wens aluminium sliplatten. Op de beelden hiernaast ziet u een voorbeeld van het ombouwen van een stal naar een stal van witvleeskalveren. Wilt u weten wat de mogelijkheden voor uw stal zijn? Klik hier om een afspraak te maken.

Fronthek, keuze uit drie varianten

Het fronthek van de stal kunnen we in drie varianten voor u maken.

  • Het klaphek systeem heeft als voordeel dat u bij smalle voergangen de kalveren binnen de stal houdt en ongewenst contact voorkomt.
  • Fronthekken met de verstelbare nekbuis hebben een ander voordeel, de stal kan open aan de voorzijde. Zo kunt u een gewond of ziek dier makkelijker verplaatsen, ook prijstechnisch is het een gunstige oplossing.
  • Het kantelbuissysteem , ook een nekbalksysteem, is wat eenvoudiger van uitvoering. Het is een vast systeem waardoor het fronthek niet open kan. Wel kunt u op de hardhouten lat de gegevens van de betreffende kalveren opschrijven. Bijvoorbeeld de verstrekte medicijnen.

Voeren vanuit de voergoot én emmer

Onze voergoten worden uitgerust met rekken voor de emmers. Zo kunt u met hetzelfde systeem eenvoudig de overgang maken van melk naar mais of brok. Voergoten zijn verkrijgbaar in PVC of RVS uitvoering.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het