Varkensstalinrichting

Dragende zeugenstallen met groepshuisvesting

Vanaf 2013 wordt groepshuisvesting voor dragende zeugen Europees verplicht. Veel van de huidige dragende zeugenstallen worden de komende jaren omgebouwd naar een zeugen groepshuisvesting met een centrale ruimte met voederligboxen of met voerstations. Wilt u weten hoe wij denken over de mogelijkheden voor het ombouwen van uw dragende zeugenstal? We komen graag bij u op de boerderij kijken wat de beste en meest economische oplossing is. Klik hier voor onze contactgegevens .

Groepshokken voor dragende zeugen

De groepshokken voor dragende zeugen kunnen op een aantal manieren worden ingericht. U kunt kiezen voor voor voederligboxen of voeding via een trog? Voor beide systemen kunnen we een stalinrichting ontwerpen die aansluit bij uw nieuwbouwplannen of uw renovatieplannen. Omdat we uitsluitend maatwerk stallen leveren is het eenvoudig om de stal met de beste routing voor u te ontwerpen. We bouwen onze stallen van RVS met kunststof wanden. De vloeren worden gemaakt van kunststof, gegalvaniseerd staal of gietijzer. Allemaal duurzame materialen die u makkelijk kunt schoonmaken.

Voedsystemen voor dragende zeugen

De doelstelling van uw onderneming is het fokken van gezonde biggen met een goed gewicht. Het welzijn van big en zeug staat centraal omdat gezonde dieren niet alleen een beter leven hebben, maar ook een beter rendement bieden. Het is dus zaak de dragende zeugen goed te verzorgen. Uit onderzoek blijkt dat goed energierijk voer grotere tomen geeft met een meer regelmatige afmeting van de embryo’s. (Bron: PIG Business september 2011) Naast het soort voer en de hoeveelheid is ook de beschikbaarheid van het voer van belang. U kunt kiezen voor voederligboxen, voerstations of een lange trog met brijvoer als voedsysteem ? Wilt u weten welk voedsysteem voor u het beste functioneert? We bekijken de situatie graag met u. Klik hier om een afspraak te maken .

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het